حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه تهران ضمن گرامیداشت سالروز ارتش جمهوری اسلامی ایران و فرا رسیدن روز 29 فروردین، اظهار داشت: ارتش ایران قدرت بازدارندگی خوبی را ایجاد نموده به گونه ای که جرات حمله به این سرزمین را از دشمنان خود با پایداری و مقاومت سلب کرده است.
وی افزود: نیروهای مسلح ما توان رزمی را درحدی دارند که در دل دشمن ترس ایجاد کرده اند و از مخیله آنان فکر حمله نظامی به ایران را گرفته اند.
مصباحی مقدم درادامه با اشاره به موضوع اصلاح الگوی مصرف و شعار سال 88 و عنوانی که مقام معظم رهبری برای امسال انتخاب کرده اند، گفت: این انتخاب مدبرانه و به جا بود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با طرح این سئوال که چرا کشور ما دچار انحراف در الگوی مصرف شده ، تصریح کرد: از زمانی که نفت در اختیار کشور ما قرار گرفت و درآمدی قابل توجه را برای ملت و دولت ما ایجاد کرد، این درآمد کلان بر این تفکر که خود را ملتی ثروتمند به حساب آوریم، اثر گذار بوده است.
وی افزود: کسانی که ثروتمند هستند معمولا ولخرج می شوند و فرزندی که پدرش ثروتمند بوده و بی رنج گنجی به دست آورده، راحت خرج می کند.
مصباحی مقدم ادامه داد: نمی خواهم بگویم همه ملت ما دارا هستند، خیر، بلکه بخشی از ملت ما دستشان تهی است اما اگر منابع بسیاری در اختیار آنان نیز قرار گیرد، آنان نیز زیادتر از حد، مصرف خواهند کرد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس همچنین گفت: فرهنگ مصرفی ناشی از نفتی بودن کشور ماست و اگر بنا را بر این بگذاریم که "نفت" ثروت بین نسلی ماست و فقط متعلق به نسل فعلی نیست ، حق این را نخواهیم داشت که بیش از حد مصرف کنیم بلکه باید این انرژی را سرمایه گذاری کنیم و این ثروت طبیعی را به ثروت ملی بدل سازیم.
وی خاطرنشان کرد: نفت ثروت تجدید ناپذیر است وباید به "ثروت ملی" تبدیل شود چراکه در این صورت است که بی حد مصرف نخواهیم کرد.
نماینده مردم تهران ادامه تاکید کرد: اصلاح الگوی مصرف با بیان رهبر معظم انقلاب نیازمند اصلاح فرهنگ مصرفی ماست و آن باید تغییر کند لذا این امر نیازمند زمان طولانی مدت است و سال 88 می تواند آغاز حرکت به سوی اصلاح الگوی مصرف و نه سال پایان آن باشد.
وی به دیدار اعضای کمیسیون اقتصادی و نمایندگان مجلس با رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: ایشان در این دیدار فرمودند اصلاح الگوی مصرف نیازمند کار در طولانی مدت و کاری 10 ساله است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه سخنانش تاکید کرد: یکی از مسائلی که در اقتصاد دنیا مطرح است، کمیابی منابع است و اگر بگوییم امکانات طبیعی برای رفع نیازهای بشر کافی نیست این سخن درست نیست و علت آن این است که منابع و امکانات خدادادی را درست نشناخته ایم چراکه خداوند می فرماید این زمین برای شما کافی است.
وی در ادامه با طرح این پرسش که الگوی مصرف چیست؟ گفت: الگوی مصرف آن شاخصی است که براساس آن مقدار مصرف انجام می گیرد و این الگو می تواند اسراف آمیز، خست آمیز و یا بهینه باشد لذا الگوی مصرف همان شاخص مصرف است که می تواند در حد تعادل و الگویی بهینه باشد.
سخنران پیش از خطبه ها همچنین گفت: الگوی مصرف آب، پوشاک، انرژی در گرما و سرما باید مد نظر مردم و مسئولان قرار بگیرد.رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: پیام رهبر معظم انقلاب به طور عمده متوجه دولتمردان و سپس ملت است چون بخش عمده ای از انرژی در اختیار مردم نیست.
وی خاطر نشان کرد: به عنوان نمونه 92 درصد آب مصرفی ما در بخش کشاورزی و 8 درصد دربخش صنعت و شرب مصرف می شود لذا هرز رفت 92 درصد بسیار زیاد است لذا با موقعیت کشورمان که در بین کشورهای جهان نیمه خشک تلقی می شود، می توانیم 2 الی 3 برابر اکنون تولیدات کشاورزی داشته باشیم لذا این امر به ساماندهی و حمایت های دولت باز می گردد.
مصباحی مقدم ادامه داد: دربخش مصرف برق 37 درصد اتلاف برق درشبکه داریم که آمار بزرگی است و باید سیستم انتقال برق اصلاح شود.
سخنران پیش از خطبه ها تصریح کرد: فرسودگی لوله ها گاه باعث می شود بخش عظیمی از آب هدر برود و لذا این امر به مردم باز نمی گردد بلکه دولت و مسئولان باید این اصلاح را انجام دهند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس همچنین گفت: دولت باید حمل و نقل ریلی را مد نظر قرار دهد چراکه حمل و نقل ریلی 10 درصد حمل و نقل جاده ای انرژی مصرف می کند.وی تصریح کرد: هم اکنون 60 درصد ناوگان حمل و نقل بار ما عمری بالای 25 سال دارد و لذا نوسازی این ناوگان به اراده قوی از سوی دولت نیازمند است تا کامیون های با عمر کمتر این حمل و نقل را انجام دهند.
مصباحی مقدم ادامه داد: درالگوی مصرف باید امکانات طبیعی تولید داشته باشیم و از طبیعت به اندازه نیاز استفاده کنیم و همچنین از الگوی مصرف نیروی انسانی نیز بهره مند شویم چرا که گاهی در سازمان ها از نیروی انسانی بیش از حد استفاده می شود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس خاطر نشان کرد: باید تلاش کنیم برخی نیروگاه های ما با تغییر ساختار نیز انرژی کمتری استفاده کنند اما در تولیداتشان تغییری ایجاد نشود.وی همچنین گفت: باید در دکوراسیون ها و مبلمان ها، کامپیوترهای بلا استفاده، کارت های تبریک بلا استفاده و سررسیدهای بلااستفاده که در اداره جات مشاهده می شود تغییری صورت بگیرد.
نماینده مردم تهران تصریح کرد: بنده امسال 30 سررسید از مراکز مختلف و کارتهای تبریک گرانقیمتی دریافت کردم و به هیچ یک پاسخ ندادم چون این را کمک به یک روش نادرست می دانم لذا باید جلوی این اسراف ها گرفته شود.
نظر شما